Praktijk

Bij de praktijklessen staan persoonlijke begeleiding en een relaxte sfeer centraal. We gaan er natuurlijk altijd voor om zo snel mogelijk het rijbewijs te halen, maar wel met een kwalitatieve rijopleiding waarin alles uitgebreid aan bod komt zodat je straks goed voorbereid bent op de praktijk. Geen ‘half werk’ dus.

 

Tijdens de eerste rijles wordt de hele opbouw van de rijopleiding uitgelegd zodat je precies weet wat je te wachten staat. Een rijles duurt standaard 2 uur. Deze tijd is het meest geschikt vanwege het pendelen tussen omgeving Venray en het examengebied in Venlo, zo haal je het meeste rendement uit je tijd. Indien gewenst kan anderhalf uur lessen ook.

 

 

 Tussentijdse toets

 

Een tussentijdse toets is qua inhoud precies hetzelfde als een praktijkexamen. Het verschil is dat je voor de tussentijdse toets niet kunt slagen of zakken. Het is dus een soort proefexamen.

 

De tussentijdse toets heeft als doel om je te laten wennen aan de examensituatie, en wordt -net als een praktijkexamen-  dus ook afgenomen door een examinator bij het CBR. Na afloop wordt er een uitgebreide nabespreking gedaan waarin alle positieve en negatieve aspecten van de rit worden toegelicht. Zo weet je precies waar in de rijlessen nog extra aandacht besteed moet worden. Tevens is het fijn om te weten hoe je onder druk presteert, want een tussentijdse toets is uiteraard wel wat spannender dan een gewone rijles.

 

Tijdens de tussentijdse toets worden ook 2 bijzondere verrichtingen uitgevoerd. Doe je deze goed dan kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen voor je eerste praktijkexamen . Een tussentijdse toets is overigens niet verplicht, het is je eigen keuze of je hiervoor kiest. 

 

Praktijkexamen

 

Als je een tussentijdse toets hebt gedaan weet je eigenlijk al hoe een praktijkexamen in zijn werk gaat, je hebt het tenslotte al een meegemaakt. Als je last hebt van faalangst kun je ook kiezen voor een faalangstexamen.

 

Het praktijkexamen duurt in totaal 55 minuten waarvan ongeveer 30 à 35 minuten gereden wordt. De volgende onderdelen komen aan bod:

 

* Voorbereidings- en controlehandelingen buiten/in de auto.

* Zelfstandig rijden met navigatie (10 à 15 minuten), de resterende tijd geeft de examinator tijdig aan waar je naartoe moet.

* 2 bijzondere verrichtingen.

 

Heb je vrijstelling verdiend met je tussentijdse toets dan vervallen de voorbereidings- en controlehandelingen en de bijzondere verrichtingen. Het is dan dus alleen 30 à 35 minuten rijden waarvan 10 à 15 minuten op navigatie.

 

Als je een veilige, vlotte, en zelfstandige rit laat zien dan slaag je voor je rijbewijs!

Let op: als je nog geen 18 bent is het verstandig om voor je praktijkexamen alvast de begeleiderspas aan te vragen. Deze dien je namelijk aangevraagd te hebben als je naar de gemeente gaat om je rijbewijs aan te vragen! 

Op deze site kun je de begeleiderspas aanvragen en vind je meer informatie: 2todrive.nl.

 

Zijn er vragen/opmerkingen dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen!