Theorie

Vanaf 16 jarige leeftijd mag in Nederland theorie examen worden gedaan voor rijbewijs B (auto). Een dagcursus wordt tegenwoordig vaak gekozen,  maar er zijn ook andere mogelijkheden mocht een dagcursus niet de voorkeur hebben:

 

* iTheorie: Dit is een complete online theoriecursus inclusief 50 proefexamens in dezelfde stijl als bij het CBR. De lesstof is verdeeld in 8 hoofdstukken, en na ieder hoofdstuk moet een toets worden gemaakt om door te kunnen naar het volgende hoofdstuk. De stof moet dus beheerst worden om verder te komen. Klik op deze link voor meer informatie. Voor een inlogcode kun je contact opnemen met de rijschool!

 

* Diverse leermiddelen als boeken en (online) examentrainingen van VekaBest zijn hier te krijgen.

 

Je mag natuurlijk ook altijd met eigen boeken/materiaal de theorie leren, hier ben je helemaal vrij in. Het theorie examen kun je aanvragen via mijn CBR (inloggen met DigiD).

 

Het theorie examen bestaat uit 3 onderdelen:

 

* Gevaarherkenning (25 vragen, hiervan mag je max. 12 vragen fout hebben)

* Verkeersregels (28 vragen, hiervan mag je max. 3 vragen fout hebben)

* Verkeersinzicht (12 vragen, hiervan mag je max. 2 vragen fout hebben)

 

Voordat een tussentijdse toets of praktijkexamen kan worden aangevraagd moet het theorie examen met een voldoende zijn afgesloten. Als je slaagt voor je theorie examen is deze anderhalf jaar geldig.