Theorie

Vanaf 16 jarige leeftijd mag in Nederland theorie examen worden gedaan voor rijbewijs B (auto). Een turbocursus wordt tegenwoordig vaak gekozen, maar bij ons zijn er ook nog een aantal andere mogelijkheden mocht een turbocursus niet de voorkeur hebben:

 

* iTheorie: Dit is een complete online theoriecursus inclusief 50 proefexamens in dezelfde stijl als bij het CBR. De lesstof is verdeeld in 8 hoofdstukken, en na ieder hoofdstuk moet een toets worden gemaakt om door te kunnen naar het volgende hoofdstuk. De stof moet dus beheerst worden om verder te komen. Klik op deze link voor meer informatie. Voor een inlogcode kun je contact opnemen met de rijschool!

 

* Theorielessen: In samenwerking met een aantal andere rijscholen uit Venray bieden wij theorielessen aan. De lessen worden verzorgd door een collega rijschoolhouder, dit kan in kleine groepjes of individueel. Op deze website vind je meer informatie over de theorielessen: Theorieles Venray

 

* Diverse leermiddelen als boeken en (online) examentrainingen van VekaBest zijn hier te krijgen.

 

Je mag natuurlijk ook altijd op eigen initiatief de theorie leren, hier ben je helemaal vrij in. Het theorie examen kun je zelf aanvragen via mijn CBR (inloggen met DigiD). Als je liever wilt dat wij je theorie examen aanvragen is dat uiteraard ook geen enkel probleem.

 

Het theorie examen bestaat uit 3 onderdelen:

 

* Gevaarherkenning (25 vragen, hiervan mag je max. 12 vragen fout hebben)

* Verkeersregels (28 vragen, hiervan mag je max. 3 vragen fout hebben)

* Verkeersinzicht (12 vragen, hiervan mag je max. 2 vragen fout hebben)

 

Voordat een tussentijdse toets of praktijkexamen kan worden aangevraagd moet het theorie examen met een voldoende zijn afgesloten. Als je slaagt voor je theorie examen is deze anderhalf jaar geldig.